Waarom gaan duiken?

Er is niets mooier dan de onderwaterwereld te verkennen. Of het nu in Egypte, Australië of gewoon in Nederland is, de wereld onder water is van een fantastische schoonheid.

Snoek

Maar je kan niet zomaar gaan duiken, je moet er wel iets voor doen. Je moet weten hoe je veilig duikt. Weet je niet hoe je veilig kan duiken, dan is de kans op ongelukken aanwezig en kan dit vervelende gevolgen voor zowel jezelf als voor je familie hebben.

Door de gedegen duikopleiding van OSVH te volgen, zul je groot plezier aan de duiksport beleven.

OSVH is aangesloten bij de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond). De NOB is weer aangesloten bij de Europese organisatie CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques).

Bij OSVH kun je duikbrevetten behalen en een goede duiker worden. Mocht je het leuk vinden om anderen wat te leren, dan kun je zelfs doorstomen naar instructeur.

Besluit je bij OSVH je opleiding te doen, dan heb je in eerste instantie eigen zwemkleding, een duikbril, een snorkel, zwemvliezen en een loodgordel nodig voor in het zwembad. OSVH heeft het voordeel over duikflessen, vesten en ademautomaten te beschikken, waardoor je tegen zeer geringe kosten de eerste duikopleiding kunt behalen.

In een later stadium wordt er in het buitenwater gedoken. Voor duiken in het buitenwater (plassen, meren, de Ooster-schelde, de Noordzee, etc.) is het nodig een duikpak, handschoenen en duikschoenen aan te schaffen. Het is van groot belang dat deze goed passen voor goede warmte isolatie. Omdat maten sterk kunnen verschillen moet je het duikpak, handschoenen en duikschoenen zelf aanschaffen of in eerste instantie huren bij een duikzaak.

Je gaat eerst verschillende oefeningen doen in het zwembad en je krijgt verschillende theorielessen. Die theorielessen breng je dan in praktijk en je rond je zwembadmodules af. Als je hiermee klaar bent ga je naar het buitenwater. Ook hier ga je verschillende oefeningen doen. Rond je deze allemaal keurig af dan behaal je een duikbrevet.

OSVH heeft verschillende duikinstructeurs en begeleiders die je helpen dit duikbrevet te behalen.

Lijkt het je allemaal een beetje veel of vindt je de drempel te groot ondanks je interesse.
Neem dan een proefles.
Wij nemen alle zorgen en twijfels weg, zodat je alleen maar hoeft te genieten van het duiken.


Schrijf jij je in voor die proefduik.